לא החזיר ספר לספריה ונאבד

לא החזרתי ספר שלקחתי מספריה של בית ספר לפני כמה שנים והספר אבד לי מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

עליך לשלם לספריה את מחיר הספר במועד שהוא נאבד. כיון שהספר לא היה חדש, אינך חייב לשלם מחיר מלא, אלא מחיר של ספר יד-שניה (יש לברר בחנויות ספרים שמוכרים גם יד שניה, בכמה אחוזים זה יותר זול).

אבל, ראוי לפנים משורת הדין, לקנות ספר חדש לספריה. לא ראוי למצות את הדין עם מי שעשה טובה.

מקורות:

לעניין המחיר הקובע כאשר החפץ השאול התייקר, עיין בקצות ונתיבות תחילת סי' רצא.