הכשרת שולחן עץ / אשה אם יכולה ללבוש בגד של גבר

תודה רבה לכל הרבנים המשיבים, התשובות שלכם עוזרות מאוד ועל כך תודה רבה לכם.
וסליחה אם נגרמת לכם טירחה על ידי כך.

1) שולחן העשוי מעץ הנרכש מיד שניה מאנשים שאינם שומרי תורה ומצוות, וכן שולחן מעץ שאני קניתי אך אנו אוכלים עליו בשר וחלב והניקיון היחיד שאנו עושים להם הוא באמצעות מטלית. האם בצק שרידדו אותו ולשו אותו על השולחנות הללו יש איסור לאכול את המאפים שעשו ממנו? [ואיך מכשירים שולחן כזה אם באמת צריך?]
2)האם מותר לאישה לשים קפוצ'ון או חולצת פוטר של גברים בתור בגד בית, או שזה אסור משום לא ילבש גבר כלי אישה?

תשובה:

שלום רב.

א. כיון שהבצק מרודד על השולחן כאשר הוא קר, אין בכך איסור [כמובן אם השולחן נקי]. ניתן להכשיר שולחן עץ על ידי שמנקים אותו היטב עם חומר חריף, ולאחר מכן מערים עליו מים רותחים מכלי ראשון שעמד על גבי האש.

ב. אסור לאשהללבוש בגד המיוחד לגבר.

מקורות:

ראה ס' הכשרות פרק ו סעי' ה.