ברית מילה לבן הגויה מיהודי

שלום לכבוד הרב .
שאלתי היא האם ניתן למול ילד לאמא נוכריה ואבא יהודי שמתעקש לעשות ברית?
ומה השלכות?

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

בן הישראל מגויה נחלקו הפוסקים אם מותר למול אותו שלא לשם גירות. והמיקל לעשות זאת תמורת שכר הולם יש לו על מי לסמוך. לא הבנתי את כוונתך בנוגע ל"השלכות" אם כוונתך לשאול אם הוא נעשה על ידי כך יהודי התשובה שלילית. הליך הגרות מורכב מפרטים רבים והמילה לבד אינה כלום.

מקורות:

בשו"ת חלקת יעקב ח"א סי' קכח וח"ב סי' קמט קיבץ מדברי הפוסקים שאסרו למול בן של גויה אף שאביו יהודי, אולם בשו"ת מהר"ם שיק סי' רמח התיר זאת. והנה, הש"ך סי' רסג ס"ק ח דן בארוכה בדין מילת גוי לצורך רפואה וראה שם שהתיר זאת כשהדבר נעשה בשכר [שלא יעבור בלא תחנם] ונמצא לפי דבריו שאם מכוין במפורש שלא לשם מילה אלא לצורך רפואה כמו שמומלץ כיום על ידי רופאים רבים ועושה זאת בשכר אין בכך איסור.