איסור גזל במשחק בקזינו, ההבדל מכרטיס לוטו

שלום לכבוד הרב,
שאלתי האם בהימור שמניחים את הכסף על השולחן נפתרה הבעיה של אסמכתא גם לספרדי?
והאם ההיתר של לוטו הוא אותו דבר גם לקזינו?

תשובה:

שלום רב,

ההיתר לשחק במעות מזומנים הוא רק לדעת הרמ"א שסובר שאסמכתא קניא במשחק בקוביא, ולא לדעת הרמב"ם שסובר שאסמכתא לא קניא כלל במשחק בקוביא ויש איסור גזל.

ההיתרים בלוטו הם משום שהקונה כרטיס מעביר את הכסף לרשות מפעל הפיס מיד, או משום מדין 'סיטומתא' שכך מנהג המדינה, או מדין ייאוש ושינוי רשות (וההיתר הוא רק לזוכה ולא למפעל הפיס בעצמו). כל ההיתרים הללו לא שייכים במשחק בקזינו, שבלאו הכי אסור מצד עסק בדברים בטלים.

מקורות:

להרחבה בנושא זה נא לעיין בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 148.