חנוכת הבית בדירת זוג שאינו נשוי

האם זוג שאיינו נשוי והוא גר ביחד רשאי לעשות חנוכת הבית?

תשובה:

שלום רב.

נראה לי שכפי שאכן כבר הבנת בשאלתך, בית כזה אינו משמש משכן לשכינה וממילא אין מקום לחגוג בו שמחת חנוכת הבית.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מטריף לראות איך אנשים כל דבר תופסים רק בקטע החיצוני שלו, ולא מבינים בכלל מה עומד מאחרי מה שהם עושים… כאילו שמדובר באיזה "חגיגה" לכבוד הדירה החדשה.
    ולכן במקביל לאיסור הנורא שהם עוברים כל רגע ורגע בשהותם יחד באותו הבית, הם רוצים לומר קטעי זוהר קדושים, ולברך ברכות הנהנין על מיני מאכלים, ולבקש גם מהקב"ה שזה יהווה כשמירה על הבית ועל המתגוררים בו.. הזוי עד כמה שזה הזוי.