עלייה לקבר בערב ראש חודש

ב-ד׳ בשבט אנו עורכים אזכרה של שנה לאימי.
ביום זה לא אוכל לעלות לבית העלמין, האם מותר לי לעלות לבית העלמין יום לפני ראש חודש? כלומר ב- כט׳ בטבת? הבנתי שבראש חודש עצמו אסור היות ועלולים להגיע לידיי בכי.
תודה מראש ,
בשורות טובות.

תשובה:

שלום רב.

ערב ראש חודש הוא זמן טוב לעלייה לקבר היות והוא זמן המיוחד על פי המקובלים לתשובה ולהתעוררות, וחשבון הנפש על מעשינו בחודש האחרון. יש מהדרים, שאם אינם יכולים לעלות לקבר ביום הפטירה עושים זאת בתוך שלושה ימים לו.