מכירת מזכרות בצורת מנורה שבעה קנים

שלום וברכה
האם מותר לסחור במזכרות העשויות בצורת מנורת שבעה קנים, וכן בצורת ארון הברית?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אין כל איסור לסחור במזכרות כאלו.

מקורות:

מזכרות שאינן מנורה ממש אלא רק בדמות מנורה אין כל ספק שמותר לסחור בהן, אולם גם מזכרות שעשויות כעין מנורה ממש, כתבו הפוסקים שאם חסר בעשייתן אחד מהתנאים הנצרכים לכשרות המנורה בבית המקדש הדבר מותר. ומשום כך התירו מנורות חשמל העשויות באופן כזה, ראה קובץ קול תורה שנה ח חוברת י – יג מאמרו של הגרי"א הרצוג, שו"ת מערכי לב השמטות סי' ג, ושו"ת יביע אומר ח"א יו"ג סי' יב.

עצם השהיית מנורות כאלו ללא עשייתן מותרת לדעת חלק מהפוסקים, ראה פתחי תשובה הל' עבודה זרה סי' קמא ס"ק יב בשם תפארת למשה, ולעומתו בשו"ת חבצלת השרון מהדו"ת סי' מו.