מחלל שבת אם רשאי לומר ברכת הכהנים

האם מותר לברך לברכת הכהנים אם אני לא שומר שבת

תשובה:

שלום רב.

בפוסקים מבואר שמחלל שבת דינו כמומר ואינו רשאי לברך ברכת כהנים. אולם, בזמנינו שהרבה מאלו שאינם שומרי מצוות גדלו בסביבה חילונית ואינם מודעים לחומרת העוון של חילול שבת שהוא מהעבירות החמורות ביותר שיש בתורה והנוהג כך נחשב כופר במעשה בראשית, יש שכתבו שדינם כתינוקות שנישבו, וואפשר שאינם נחשבים ככופרים ממש, וכמו כן יש חשש אם לא יעלו לדוכן ישכח מהם שהם כהנים ויבואו להנשא לפסולי כהונה. וכן אנו מקווים שעל ידי שנתיר להם לעלות לדוכן יתקרבו ליהדות וישובו בתשובה שלימה, ולכן נהגו להתיר להם לעלו לדוכן.

לעצם הענין לא כל כך הבנתי, אם אתה מאמין בה' אלוקי ישראל ובברכותיו הטובות, מדוע אתה מכריז על עצמך שאתה מחלל שבת? הריני להבטיחך נאמנה שבכל המנעות מפעולה אסורה בשבת אתה משפיע על עצמך ועל עם ישראל כולו שפע ברכה יותר מברכת כהנים.

מקורות:

על ההיתר לעלות לדוכן בזמנינו, ראה שו"ת בנין ציון סי' כג, שו"ת בית יצחק אבהע"ז ח"ב סי' סה, שו"ת מהרש"ם ח"א סי' קכא, שו"ת אחיעזר ח"ג סי' כה, שו"ת אגרות משה ח"א סי' לג, שו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' ד, שו"ת ציץ אליעזר חי"ג סי' יד.