"סעודות מצווה" בזמן אבלות

יש בזמן האחרון רבים שעושים "סעודת מצווה", בשבעה,(הרבה פעמים עוד לא קמו מהשבעה), בשלושים ואחרי 11 חודשים. האם זה תקין שאבלים עושים סעודות בתוך האבלות?

תשובה:

שלום רב.

בענין זה יש פרטים רבים. הכלל היסודי הוא, שסעודה שיש חיוב לאדם לעשותה, כמו ברית מילה או אפילו סעודה שהתחייב מבחינה ציבורית לעשותה ולא ראוי לו לבטלה, הוא רשאי לעשות במשך השנה [כמובן שלא באמצע השבעה, שאז מותר לערוך רק שמחת ברית ולא שאר שמחות, ואפילו סעודת ברית יצחק אין עושים], אבל סעודה אחרת אין לו לעשות. על השתתפותו של אבל בסעודות מצוה נאמרו פרטים שונים, וקשה לפרט כאן את כל סוגי השמחות ודינהן.

מקורות:

עוד על דינים אלו ראה בס' פני ברוך פרק כ, וס' דברי סופרים פרק מא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נהגו לעלות לקבר ביום השלושים. ויש שנהגו גם לערוך אזכרה עם סעודה. ודבר טוב הוא אם לומדים באזכרה משניות ותהילים.
    בשורות טובות.