דין ודברים בין עובד למעביד

מנהלת דברה עם מורה בחופש הגדול לגבי שיבוץ כיתות. המורה בחרה כיתה מסוימת.
לאחר כמה ימים שאלה אם תקבל תנאים מיוחדים בגלל הכיתה. (שעות שוות יותר)
המורה טוענת שאמרו לה שחלק מהשעות יהיו שעות מיוחדות.
המנהלת טוענת שאמרה שגם אם יהיו בביה"ס שעות מסוג זה היא ודאי לא תקבל הכל ואולי היא תקבל חלק מהשעות.
במציאות עד היום לא התקבלו השעות האלו וכנראה לא יגיעו גם, ויש עוד מועמדים שמחכים להן…

מה תופס מבחינה הלכתית?

תשובה:

שלום רב,

לא נראה שיש כאן מקום לחייב את המנהלת לתת את השעות ההן למורה.

מקורות:

אין כאן כל קנין, וגם לא התחייבות שתופסת מבינה הלכתית. וגם הבחירה של המורה לקחת את הכיתה המסויימת הזו, נעשה לפני שהובטח לה לדבריה השעות המיוחדות.

יתרה מזו, אפילו הבטחה אין כאן, לפי מה שאני מבין שהמנהלת טוענת שהיא לא הבטיחה כלום, אלא רק "אולי". א"כ אפילו תערומת על המנהלת או דין של "מחוסר אמנה" אין כאן, שהרי לדבריהם היא לא הבטיחה כלום.

הרבה הצלחה