לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סכך פסול יותר מארבעה טפחים, מתי פוסל את הסוכה?

שו"ע תרכז ובמשנה ברורה ס"ק יב כתוב שנוי סוכה הרחוק ד' טפחים מהסכך ורחב ד' טפחים חוצץ את הסוכה גם באופן שלא יושב תחת הנוי, אלא עצם המציאות שלכל אורך הסוכה ישנו נוי כזה הרי הוא חולק את הסוכה ופוסל את כולה
שאלתי היא: שולחן הגבוה 10 טפחים מהרצפה ונחשב כאוהל תחתיו, האם זה נחשב שהוא מפריד את הסוכה מכיון שתחתיו אסור לשבת?
ואם כן יהיה צריך לדאוג לא להכניס לסוכה שולחן הגבוה י' שלא יחלוק את הסוכה

תשובה:

שלום רב.

שתי תשובות בדבר:

א. שם מדובר שהסכך הפסול נמשך על פני כל רוחב הסוכה ורק משום כך הוא חולק אותה לשתים. משא"כ בנוי הנמצא על חלק מהסוכה לבד.

ב. שם מדובר כאשר אתה נמצא מתחת לגובהו של הסכך הפוסל, אולם כשיש שולחן בסוכה ואתה לא דר תחתיו, כל מה שמעליו כשר לכתחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איך מגדירים את המצאותי מתחת לגובהו של סכך פסול, והרי כשיש שולחן (החוצה את הסוכה לכל רוחבה) והשולחן גבוה י' טפחי' א"כ יש באפשרותי הרי לדור שם וא"כ כיצד ישתנה ההגדרה בין סכך פסול לשולחן

  2. אכן, כשיש שולחן גבוה עשרה טפחים אסור לישון או לאכול מתחתיו. אולם כאשר אתה נמצא מעליו אין לו כל משמעות לגביך.