סמל של אליל יווני על נעליים, אם נחשב עבודה זרה

שלום וברכה
באשר שזכורני לפני שנים רבות שראיתי סרט על אותו גוי שהקים את חברת הנעלים נייק הידועה וכאשר שאלו אותו על אודות צורת הסמל שבחר לחברה אמר לפי תומו שהוא לקח זאת מאלילת הספורט היוונית שזה היה סימלה. שאלתי על צד שהעובדה נכונה האם יש איסור בלבישת מוצרים עם סמל החברה בפרט שכורעים בתפילה לכיוון הנעלים או שמא זהו סמל מסחרי גרידא ולא הגוי ולא היהודי מתכוונים לע"ז כלל ועוד שזהו סמל בלבד ולא ע"ז גופא?

תשובה:

שלום רב.

סמל כזה, כיון שהוא נעשה לנוי ובודאי אותו מנהל חברה אינו מאמין באלילי יוון, הוא אינו נחשב לעבודה זרה ומותר להשהות אותו בבית. כמו כן, אין כל משמעות לכריעה לכיוון הנעליים כיון שלא מכוונים אליהם, וכאמור גם הסמל עצמו אינו נחשב כעבודה זרה.

מקורות:

ראה מה שכתבנו כאן.