ענין דוד עם בת שבע

לכבוד הרב שליט"א שבוע מבורך.

אנו לומדים זוהר והגענו לעניין של דוד ע"ה עם בת שבע ואחד הלומדים מתעקש שדויד חס וחלילה חטא ולא יכולנו להשיב בבקשה הרב יאיר עינינו שנסביר ללומד ואם אפשר מקורות כדי להראות לו .

תשובה:

שלום רב,

ראשית אני תמה על אותו אדם שלא קרא ושנה את מאמרי חז"ל בענין דוד המלך ע"ה לפני שהתחיל ללמוד זהר. מקובל שלפני לימוד זהר אדם ממלא כרסו בש"ס ופוסקים. אולם אם הלימוד הוא רק קריאה זה לא נורא.

לעצם השאלה, חז"ל אומרים בשבת (נו,ב) "אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה, שנאמר (שמואל א' יח) 'ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו וגו', אפשר חטא בא לידו ושכינה עמו? והגמרא מסבירה בכתובות ט,ב כי כל מי שיצא למלחמת דוד היה כותב גט לאשתו. כלומר, גם אוריה לפני שיצא למלחמה כתב גט לאשתו אולי הוא לא יחזור. וראה שם בראשונים (תוס' ושאר הראשונים בשם רבינו תם) שכתבו כי הגט נכתב ללא כל תנאי, ולכן לא היה כל בעיה לדוד לשאת את בת שבע.

ניתן ללמוד את כל הסוגיא עם הראשונים להבין את כל הצדדים, גם מי שלומד שהיו נוהגים לתת גט על תנאי (אם הוא לא יחזור) אני כתבתי כאן רק בקיצור.

הרבה הצלחה