לא הנחתי תפילין, מה לעשות?

שלום כבוד הרב,
אני עובד באבטחה ויצא לי אתמול להיות במוקד של מקום האבטחה שבו לא היה מי שיחליף אותי כדי שאניח תפילין. עד שהגעתי הביתה מהעבודה עבר זמן המותר להניח תפילין! מה עליי לעשות בנידון?! איך אפשר לכפר?

תשובה:

שלום רב.

הצטערתי איתך מאוד על המכשול הגדול שאירע לך. צריך לדעת שהתפילין הן צינור הקשר שהבין היהודי לבוראו. בתפילין של עם ישראל מוזכרים הפסוקים המבטאים את יחוד ה' ואת היותו בורא העולם ומנהיגו. הקב"ה אף הוא מניח תפילין, כמבואר בגמרא בברכות, ובתפיליו מוזכרים אנחנו – "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".

נראה לי שהקבלה החשובה ביותר אותה תוכל לקבל על עצמך בעקבות מכשול זה, שלעולם לא תדחה את הנחת התפילין למשך היום. מיד כשקמים בבוקר מניחים תפילין והולכים לבית הכנסת, ויהי מה. כדאי לעשות זאת להרגל קבוע לקום מעט מוקדם יותר כל בוקר ולהגיע לתפילה בציבור לפני העבודה. אני סמוך ובטוח שמקיום מצות תפילין לא מפסידים.

כמו כן, חשוב לדעת, שגם אם אירע שלא קמת בזמן, מצות תפילין נוהגת כל היום, עד שקיעת החמה.