מעבר דרך דלת בעלת עין אלקטרונית בשבת

שלום רב,
אני בעלת תשובה ואני גרה בבית עם ההורים.
יש לנו על הדלת אזעקה שברגע שפותחים את הדלת
היא מצפצפת למשך כ2 שניות. היא עובדת על חשמל
ובמידה ויש הפסקת חשמל היא עובדת על סוללות.
ההורים שלי לא מסכימים בשום אופן לנטרל אותה לפני
שבת ובכלל.
האם יש בעיה עם פתיחת הדלת בשבת? ואם כן האם יש מקום להתיר לפתוח את הדלת בשבת?שכן זו בעיה ממש גדולה לא לצאת מהבית אפילו לבית כנסת בשבת.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

פשוט וברור שאין כל היתר לפתוח כזו דלת בשבת. כאשר יהודי מחלל שבת כבר פתח את הדלת באיסור לצורך עצמו, נחלקו הפוסקים אם מותר להנות מכך ולצאת מהבית: דעת הגרי"ש אלישיב [הובא בס' מלכים אמניך עמ' תקכה] שהדבר מותר, היות ולא נהנים מפעולת האיסור אלא מפתיחת הדלת לבד, ואילו בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ב סי' עא אוסר, וכן נראה מדברי הגרש"ז אויערבך המובאים בס' שמירת שבת כהלכתה פרק י הערה מד. בשעת צורך גדול יש מקום לסמוך על המקילים. אולי אם אכן לא ניתן כלל לשכנע את ההורים לנטרל את האזעקה בלילה, אפשר יהיה לנטרל אותה למשך שעות היום או בשעות מסוימות ביום, על ידי שעון שבת, ובכך יקל עליך יותר.

חזקי ואמצי! וכבר אמרו חז"ל "לפום צערא אגרא" – לפי גודל הצער בקיום המצוה כך יהיה השכר לעולם הבא.