עלייה לקבר לאחר שנת האבל

אמא שלי נפטרה בי"ב באדר ומאז כל יום שישי אני ואחים עולים לקבר שלה ונאמר לי שלאחר שנה להפסיק להטריד אותה האם אפשר להמשיך ללכת כל יום שישי או שיש זמנים מיוחדים שמותר לעלות לקבר ?

תשובה:

שלום רב.

האמת היא להיפך, יש שנוהגים בשנה הראשונה למעט מלעלות לקבר [בעיקר לא להתפלל שם בקשות אשיות] משום שבאותה שנה הנפטר מכפר על עיקר חטאיו והוא "טרוד" יותר בעניניו שלו, אולם, לאחר השנה הראשונה אין בכך מניעה. קורת רוח רבה יש לנפטר מכך שצאצאיו עולים לקברו וקוראים שם מספר התהילים לעילוי נשמתו. אין זמנים מיוחדים לעלייה לקבר מלבד חגים וכיוצא בזה שנוהגים שלא לעלות לקברים. כמו כן, יש שאינם עולים לקברים ביום שישי לאחר חצות היום.

העיקר מה שצריך לזכור, שהנחת רוח הגדולה ביותר שניתן לגרם לנפטר, היא לקבל קבלות טובות וחיזוקים בענין שמירת התורה ולימודה וקיום מצוותיה. כמו כן, נתינת צדקה ולימוד משניות, סגולה רבה היא לנפטר.