בישולי עכו"ם בקפה / כשרות קפה טחון מחנות בנצרת

כב' הרב שלום
אבקש לדעת אם מותר להשתמש בקפה קלוי מיוחד
שנקנה ונטחן במקום בחנות של ערבים בנצרת.
החנות מוכרת קפה ופיצוחים. כ מ ו ב ן ללא הכשר.
תודה

תשובה:

שלום רב.

כאשר מדובר בקפה 100% הנטחן במטחנה המיוחדת לכך דוקא או מטחנה נקייה לגמרי, וקלוי ללא חשש טעם ותערובות של איסור במכונת קלייה המיוחדת לכך, אין בכך כל איסור, ואין לחשוש בזה לאיסור בישולי עכו"ם.

מקורות:

ראה ערוך השולחן יו"ד קיג סעי' כב, על פי הפרי חדש  שנקט, שהואיל והקפה בטל במים שלתוכם הוא מוכנס אין בכך איסור. וראה שו"ת יחוה דעת ח"ד סי' מד שהתיר לשתות קפה במהלך טיסה בחברה נכרית [בכלי חד פעמי וללא חלב].