"אנא בכח" בקריאת שמע שעל המיטה

שלום כבוד הרב,
אני נוהגת לקרוא קריאת שמע שעל המיטה מגיל צעיר. השבוע שמעתי משהו חדש על אמירת הפסוקים "אנא בכוח". הבנתי שצריך לקרוא בכל יום את יום המחרת, כלומר אם למשל היום יום ראשון אז יש לקרוא את הפסוק של יום שני (קבל רינת עמך..) האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

האר"י ז"ל כתב באופן דומה, והוא: פסוקי אנא בכח מכוונים כידוע לארבע שמות קודש הרמוזים בראשי תיבות של כל מילה ומילה [הפסוק הראשון רומז בראשי תיבותיו לשם אבגית"ץ, וכן הלאה]. יש לחלק את ארבע הפסוקים הללו לארבעת השבועות של החודש, ובכל לילה לכוין כנגד אות אחת [כל השמות מורכבים משש אותיות כנגד ששת ימי החול, ובליל שבת מכוונים את כל האותיות כולן יחד].

מקורות:

ראה ס' אבן השוהם לרבי חיים ויטאל או"ח סי' תפט סעי' ד.