צחצוח שיניים בשבת

שלום לכבוד הרב
שמעתי שיש חילוקי דעות בין הפוסקים האם מותר לצחצח שיניים בשבת. רציתי לדעת האם נחלקו פוסקי ספרד עם פוסקי אשכנז בנידון והאם יש בעיות נוספות בצחצוח חוץ מירדית דם (שאגב, האם הורדת דם בשבת כגון ע"י צחצוח שיניים הוא תולדה של שוחט?)
תודה רבה!

תשובה:

דעת רוב הפוסקים שאסור לצחצח שיניים בשבת במברשת כלל, וזאת משום שתי חששות: חשש סחיטה בשערות המברשת, וחשש הוצאת דם. הגר"ע יוסף סבר שאין איסור סחיטה בשערות המברשת העשויות ניילון, וכמו כן סבר שאדם שבדרך כלל לא רואה דם על המברשת לא צריך לחשוש שמא כך יארע לו בשבת, ואף אם כך יארע אין זה "פסיק רישא" ורשאי הוא להקל בענין זה. איסור הוצאת דם בשבת הוא תולדה של איסור נטילת נשמה – שוחט.

מקורות:

ראה כאן.