מצוות ייבום גם על האב…?

בס"ד
שלום רציתי לדעת אם הדבר נכון וישנו מקור לכך… לגבי מצוות הייבום במידה והאדם נפטר ולא השאיר ילדים על האחים לייבם אבל… האם גם האבא חייב בייבום?
ששמעתי מרב שציין שהיה על יהודה לייבם את תמר ובעצם זה היה מעשה מותר באופן כללי…
אשמח לקבל תשובה עם מקורות
תודה

תשובה:

שלום רב.

מצוות ייבום ודאי אינה על האב. זה איסור גמור. אולם לשאלתך בעניין יהודה ותמר, עיינתי ברמב"ן (פרק לח פסוק ח') וראיתי כי הוא מביא מדרש שיהודה רצה לקיים מצוות ייבום, אולם לאחר מתן תורה, ודאי שמצוות ייבום אינו אלא על האחים.

בהצלחה