שימוש במים בשבת שהוחמו באמצעות מאיץ esb

שלום.
לאחרונה מופצת בארץ שיטת חימום מים חדשה הנקראת esb.

באתר של החברה http://www.bi-energy.co.il/site/index.asp?depart_id=240126

טוענים שמותר להשתמש בזה אף בשבת כי לדוד יש לו דין של כלי שני כיון שחימום המים אינו מתבצע בתוך הדוד עצמו אלא במתקן אחר מחוץ לדוד המשמש רק כמקום אגירת מים.

מה דעתכם, האם באמת מותר להשתמש במים אלה בשבת?

תשובה:

השימוש במכשיר זה בשבת נאסר אפילו על ידי מכון צומת שהם המקילים ביותר בענינים אלו בדרך כלל, ומשום כך אין להשתמש בן בשבת.

מקורות:

ראה מאמרו של הרב ישראל רוזן כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחכ"ת זו ממש לא תשובה רצינית. עם כל הכבוד לרב ישראל רוזן שליט"א, שנוקט אכן הרבה פעמים בכוחא דהיתירא גם במקומות שיש פוסקים מפורסמים שדעתם שונה, גם המאשרים את השימוש במכשיר הזה לא קטלי קני באגמא הם, והיה מצופה שתתייחסו לגופה של שאלה או שתשיבו 'איננו יודעים', 'לא בדקנו' וכד', ואפשר היה כמובן גם להפנות לתשובה של הרב רוזן. אבל כך לא משיבים! בברכה, הק' יואל קטן

  2. אני מקבל את ההערה. תודה.
    באופן כללי, המטרה שלי היתה לתת ללשואל להבין שאין צד להתיר. אמנם, ישנם רבנים שמתירים, ולצורך כך הפנתי אותו למאמר של הרב רוזן, כדי שיראה שאין כאן שני צדדים הלכתיים, אלא יש כאן הבנה לקויה במציאות של המכשיר. אדם שיש לו מכשיר כזה, יראה שהצדק עם הרב רוזן, ולכן אין מקום להתיר שימוש בזה בשבת.