האם המעסיק חייב לשלם לעובדים כשיש תקלה במחשבים?

בס"ד

כשיש תקלה במחשבים /חשמל וכדומה בלית ברירה מאחר ואי אפשר לעבוד אומרים לעובדים ללכת הביתה לפני הזמן או לא לבוא יום אחד בכלל בגלל התקלה האם צריכים לשלם על הזמן הזה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

המעסיק חייב לשלם להם את מלוא שכרם.

מקורות:

ראה בסי' שלד סעי' ב', אדם ששכר פועלים להשקות את שדהו, וירד גשם, כך שלמעשה היום הוא לא צריך את עבודתם, פטור מלשלם להם. אולם אם הגיע נהר והקשה את השדה חייב לשלם להם את מלוא הסכום שקבע איתם. והחילוק מבואר שם כי נהר זה דבר שהוא מכיר את אופי השדה שלו שלפעמים בא הנהר ומשקה את השדה ולכן היה עליו להתנות את הפועלים כי במקרה כזה יהיה פטור. ומשלא התנה, עליו לשלם. יש מקום לומר שגם במקרה כזה, על הבעה"ב להתנות שהוא לא משלם במקרים אלו שהן קורים מזמן לזמן.

אלא שאין צריך להגיע לזה, שהרי המנהג הוא לשלם את מלוא השכר במקרים אלו, לכן, אין ספק כי מנהג זה מחייב וכאילו הם קבעו שבמקרים אלו יש לשלם לשכיר את מלוא השכר.

בהצלחה.