דחיית חתונה בגלל אבל

במידה ודיברתי עם בן זוגי על חתונה אך לא קבענו תאריך או לא היה אירוסין עדיין וסבתי נפטרה לפני מס' ימים , האם אני צריכה להתחתן או עדיף להמתין שאבי יסיים את שנת האבל ?

תשובה:

שלום רב.

ראשית, אני מאד מעריך אותך על הסכמתך לדחות את מועד החתונה בשנה, רק כדי שאביך יוכל להשתתף בשמחתכם.

אם את סבורה שלא יהיו לדחיה זו כל השלכות, בודאי שמצידך זה יכול להיות מאד יפה. אבל אני חושב שעלול להיות לזה השלכות שודאי אינם שווים כדי לדחות את מועד החתונה, כמו אם ח"ו אתם עלולים להכשל ביחסים מחוץ לנישואין וכד', דבר זה חמור בהרבה מהשתתפות אבל בחתונת בנו. לכן אני חושב שלא כדאי לדחות את מועד החתונה ועדיף לעשות אותה בהקדם האפשרי.

בנוסף, מאחר שעל עניין האבלות זה לצורך לסבתא שנפטרה. אין כל ספק שהנחת הגדול ביותר שתוכלו לגרום לסבתא הנמצאת היום בעולם האמת, היא להקדים את החתונה ככל שניתן מהסיבות הנ"ל.

בשורות טובות ושיהיה במזל טוב