הפסיק הוראת קבע לצדקה ודורש את הכסף בחזרה

אנו ארגון הפועל מזה כ-18 שנה ברחבי הארץ לזיכוי הרבים הכולל בתוכו כולל אברכים ות"ת לצורך אחזקת המוסדות אנו מוציאים רבנים הדורשים בציבור ובמהלך הדרשה מבקשים תרומות מהציבור והתורמים מקבלים מתנה.
לפני כשנתיים עשינו זאת ואחת הנשים תרמה וקיבלה 2 מתנות (שכיום אין לנו שימוש בהם) כשפנינו אליה לפני כחודש לברר את סיבת הביטול ההו"ק בבנק אמרה שכבר בסוף הערב אמרה לרב שלא תוכל לעמוד בזה (אך משום מה לא החזירה את מה שקיבלה) ועד היום לא שמה לב בכלל שיורד לה כסף ועכשיו רוצה את כל מה שתרמה בחזרה.
נודה לכ' על תשובה

תשובה:

כאשר אדם טוען שטעה עליו להוכיח זאת. במקרה זה האישה חתמה על הו"ק והייתה אמורה לדעת שירד לה כסף כל חודש, כל עוד שלא תבטל. אם לא ביטלה עד היום הרי זה הוכחה שתרמה מרצון ואינה נאמנת לטעון ששכחה ולא שמה לב וכדו' ללא הוכחות.

עם זאת, מאחר שהיא טוענת שאמרה מראש שלא תוכל להמשיך, לא ניתן לחייב אותה להמשיך לתרום אלא עד כדי שווי המתנות.

מקורות:

לעניין טענת טעות עיין רמ"א חו"מ סי' פא סעיף כג.