מנין שנות ערלה בשתיל המועבר מעציץ אחד למשנהו

שלום רב
עץ ממשתלה שגדל בשק שהונח על הקרקע ונקנה עבור שתילה בכד מנוקב אך על רצפה מרוצפת (הועבר ברכב רגיל) ולצורך העניין עץ שגדל בכד כפי שצויין והועבר עם הכד לתוך כד גדול יותר מה דינו?
העץ גדול ובן 2.5

תשובה:

שלום רב.

ריצפה מרוצפת אינה נחשבת כעציץ שאינו נקוב לענין זה, ולכן, אילן שגדל בתוך עציץ נקוב [או עציץ חרס וכיוצא בזה שאינו צריך נקיבה לענין ערלה] חייב בערלה אף שהוא גדל על ריצפה מרוצפת. לגבי העברתו ממקום למקום, אם הוא יכול לגדול שלוש שנים בתוך גוש האדמה המחובר אליו מהשק הראשון, אינו חייב למנות ערלה מתחילה, ואם אינו יכול לגדול שם עוד, יש להחמיר ולמנות לו שנות ערלה מתחילה.

מקורות:

ראה ס' דרך אמונה מעשר שני ונטע רבעי פרק י  הל' ה, ח – ט. וראה עוד כאן.