השתתפות אבל במסיבה חנוכה

שלום וברכה
אימי נמצאת לקראת סוף שנת אבל על אמה ע"ה,
האם מותר לה להשתתף בערב משפחתי בחנוכה, כאשר המשתתפים הם, המשפחה המצומצמת בלבד- ז"א הילדים הנשואים עם הנכדים?
תודה רבה ויישר כוחכם.

תשובה:

שלום רב.

על סעודה משפחתית בימי החנוכה נחלקו הדעות אם מותר לאבל להשתתף, ונראה שאם הסעודה היא בביתו של האבל ניתן להקל בכך לדעת כולם.

מקורות:

על סעודה משפחתית בימי החנוכה נחלקו הדעות, בגליון מהרש"א ובגשר החיים כתבו שמותר לפי שהיא סעודת מצוה [הובאו דבריהם בס' פני ברוך עמ' רכו], ובשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ג סי' קסא אוסר. לפיכך, המיקל בכך יש לו על מי לסמוך, ובפרט כאשר הסעודה היא בביתו של האבל, שבזה רבים מקילים בלאו הכי, כמבואר ברמ"א סי' שצא  סעי' ב.