החיוב להתפלל לפני העמוד בשנת האבל

בס"ד
שלום לכם
האם להיות חזן בשנת אבל זה הלכה או מנהג?
מה העדיפות לעמוד לפני התיבה לעומת מתפלל רגיל?( פרט ל-3 קדישים)
תודה

תשובה:

שלום רב.

הרמ"א (יו"ד שעו ד) כותב שהתפילה לפני העמוד יותר מועילה לנפטר מאמירת הקדיש, לפי שאמירת קדיש יתום היא תקנה מיוחדת שנתקנה עבור יתומים קטנים שאינם יכולים לעבור לפני התיבה, אולם, אדם שיכול לעבור לפני התיבה גורם בכך עילוי נשמה גדול לנפטר. חיוב מיוחד יש בכך בערבית של מוצאי שבת, אז הנשמות חוזרים לגהנום ונצרכות לכך ביותר. באופן כללי חשוב לדעת, שכל מצוה תפילה צדקה וכיוצא בזה שעושים לעילוי נשמת הנפטר הוא חסד עצום, כיון שהוא אינו יכול כבר להועיל לעצמו בכלום, וכל כולו תלוי בנו – צאצאיו…

בהצלחה.