מזלג חלבי ששימש לבשרי

אם אכלו מזלג חלבי אוכל בשרי שהיה חם [לא רותח], ייתכן ובעבר אכלו בזה מאכל חלב חם [לא בטוח], וכעת רוצים להחזיר המזלג שיהיה חלבי, מה הדין?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אם המאכל הבשרי היה בחום של 40 מעלות [סביר שכך, אחרת הוא היה ממש קריר], הוא מחוייב בהגעלה. אופן ההגעלה הוא כך: יש לנקותו היטב, להמתין 24 שעות לאחר השימוש בו, לטבול אותו בתוך סיר מים רותחים המבעבעים על הגז, ולאחר מכן לרוחצו קלות במים קרים מהברז.

בהצלחה.