לימוד תורה בשבת

יוצאי לוב נוהגים בשנת האבל ללמוד משניות (יש סדר לימוד כולל) לעילוי נשמת הנפטר מידי שבת. בד"כ אחרי מנחה של שבת, לאחר מכן מברכים מג"ע א"ש (ללא יין).
שאלתי האם ללימוד ביום השבת דווקא יש עדיפות? או שאפשר להעביר את הלימוד לאחד מערבי השבוע? וזאת מטעמי נוחות של בני המשפחה שלא יכולים להגיע בשבתות? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

ידוע בשם הבן איש חי שאמר שהלימוד בשבת שקול פי אלף מלימוד בימי החול. כמו כן, נראה לי שאם מנהג אבותיכם לעשות זאת בשבת דוקא לא כדאי לשנות. יש ליעץ לקרובים שאינם יכולים להשתתף, ללמוד בביתם לעילוי נשמת הנפטר, אין חיוב שכולם ילמדו יחד באותו מקום.