לקיחת הלואה מהבנק לצורך אדם אחר

שאלה:

לקחתי מהבנק הלוואה עם היתר עסקה לצורך נדל"ן, כרגע העסקה לא יצאה לפועל ואני מעוניין להעביר את הכסף לאחי לצורך שיפוצים שהוא מבצע, האם אין בעיה בכך שהוא ישלם בכל חודש את מרכיב הריבית בהלוואה אע"פ שהריבית יורדת מהחשבון שלי והוא מעביר לי בכל חודש, נמצא שלכאורה משלם לי ריבית שאותה אני משלם לבנק

תשובה:

שלום רב.

אם כבר לקחת את ההלואה לצורך עצמך. וכעת אתה חושב להעביר את הכסף לאחיך ושהוא ישלם את הריבית לבנק, זה ריבית קצוצה ואסורה מדאורייתא! אלא אם כן אתה עושה היתר עיסקא עם אחיך.

אולם אם עדיין לא לקחת את הכסף, אלא רק פתחת תיק הלוואה קיבלת אישור מהבנק, וכעת אתה רוצה להוציא את הכסף עבור אחיך, זה יותר קל. אבל מומלץ לעשות היתר עיסקא כדי להמנע מאיסור ריבית.

מקורות:

ראה בספר ברית יהודה פרק ו' סעי' כ-כא. הערות נ-נב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מועיל חתימה של שנינו על היתר עסקה אע"ג שמדובר באנשים פרטיים ? והאם בכל חודש כשאני משלם לבנק על הריבית אני אגבה ממנו או שיש דרך טובה יותר

  2. אם כבר לקחת את הכסף מהבנק. אתה חייב לעשות איתו היתר עיסקא. אכן יש שהחמירו שלא לעשות היתר עיסקא. אני לא מכיר דרך טובה יותר.