משמעות השם בארי

רציתי לדעת בעין תורנית מה פירוש השם "בארי" (אנו רוצים לשלב עם השם פנחס לזכר הסבא שנרצח הי"ד)

תשובה:

שלום רב.

בארי זה אביו של הנביא הושע (הושע בן בארי, כפי שמופיע בפסול הראשון בנביא הושע). ראו שם במצודות דוד שהביא מחז"ל שאדם זה גם היה חשוב ונשיא לראובני. וראו שם עוד של שם זה בפירושו של האבן עזרא.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. להיפך, הודיה מסמל הכרת תודה על שפע ברכה והצלחה! יהי רצון שתמיד יהיה לך על מה להודות לה' יתברך ותראי רק טוב כל הימים.

  2. ברצוני לשנות את שמי יפית , לשם יפה.
    מאחר שאני גרה בארצות הברית ומתרגמים ומוחקים עליי שהשם שלי נשמעה כמו כפות רגליים (פית-באנגלית).
    אף פעם לא התחברתי לשמי.
    נקראתי על שם סבתי האהובה ז״ל, אמא של אבי . שמה היה יפה. אבא שלי הציע לי להחליף את שמי ליפה .
    מה דעתך בנידון.
    תודה רבה.