מעלתה של ברכת הכהנים

מה ההבדל בין תוכן התפילה שאומרים סמוך לברכות השחר (יברכך..)שהאדם עצמו אומר לבין ברכת כוהנים שנאמרת ע"י הכוהנים בחזרת הש"צ?

תשובה:

שלום רב.

ההבדל אינו בתוכנה של הברכה אלא במהותה, ברכת כהנים זוהי זכות מיוחדת הניתנת כהנים לברך את ישראל. הכלי יקר בפרשת נשא כותב, שהכהנים הם כעין כלי ריק וצינור שדרכו הקב"ה משפיע שפע ברכה לישראל, וזה נעשה בזמן ברכת כהנים. אמירת פסוקים אלו לפני התפילה אינה נחשבת אלא כלימוד תורה. אמירת ברכות התורה מחייבת ללמוד משהו מיד לאחריהן כדי שיהיה לברכה על מה לחול, וחז"ל בחרו לנו ללמוד פסוקים יפים אלו המורים על שפע ברכה והצלחה לעם ישראל, אולם, אין באמירה זו את סגולת הברכה כלל.

מקורות:

על אמירת פסוקים אלו לאחר ברכות התורה ראה שו"ע או"ח סי' מז.