האם מותר למכור גרביונים דקים? או שיש בכך איסור מסייע לדבר עבירה?

בוקר טוב האם מותר לי למכור גרביונים שהם גרביונים דקים
כי אולי הרבה אנשים בעצם יניחו אותם מתחת לבגדים ולא בחוץ.

תשובה:

שלום רב.

אם אתה נצרך למכור גרביונים כאלו כחלק מהשירות בחנות, ועלול להגרם לך נזק מכך שלא תמכור כאלו, אפשר להקל. וזאת משום שאיסור מסייע לדבר עבירה לדעת הרבה פוסקים אינו נוהג אלא באופן שהמסתייע עובר בעבירה זו מיד, אבל אם האיסור נעשה לאחר זמן ועל פי החלטתו המחודשת של העושה, אין בכך איסור, ובפוסקים הובא שבמקום הפסד יש לסמוך על שיטה זו. כמו כן, אשה הקונה גרביים אלו יכולה להשתמש בהן בביתה, שם יש נוהגות להקל בכלל בלבישת גרביים.

מקורות:

על איסור מסייע לדבר עבירה באופן זה, ראה כאן. על לבישת גרביים בבית ראה כאן.