מה מברכים על גרנולה מעורבת ביוגורט?

מה מברכים על גרנולה מעורבת בתוך יוגורט

תשובה:

שלום רב.

גרנולה העשויה ברובה מפתיתי שיבולת שועל ברכתה בורא פרי האדמה, גם כשהיא מעורבת ביוגורט, אלא אם כן היא שוהה שם זמן רב עד שהיא מתרככת ופתיתיה נדבקים זה לזה מחמת הריכוך.

מקורות:

ראה ס' וזאת הברכה עמ' 106 בשם הגרש"ז אויערבך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. עארק ברכתו שהכל. על שמן זית, נאמר בשולחן ערוך סי' רב סעי' ד שאין מברכים בכלל כי הוא מזיק, אא"כ הוא מעורב בדברים אחרים. כאשר הוא מעורב בדברים אחרים ואינו מזיק הדין כך: אם העיקר הוא השמן, מברכים בורא פרי העץ, ואם העיקר הוא שאר הדברים ברכתו שהכל. שאר שמנים ברכתם שהכל.

  2. מדוע ברכתו של השמן בורא פרי העץ(כאשר הוא מעורב בדברים אחרים)הרי זה המיץ של הזית.?
    אם כן למה על המיץ של הענבים היין לא מברכים בורא פרי העץ.(מברכים בורא פרי הגפן)
    הלא שניהם מפירות שנשתבחה בהם הארץ

  3. ההסבר הוא פשוט. בדרך כלל מיץ פירות פחות במעלתו מהפרי עצמו ומברכים עליו שהכל. שונים בכך היין והשמן שמשובחים הם יותר מהפרי ממנו באו ולכן אינם יורדים בברכה. השמן משום כך מברכים עליו העץ, היין חשוב הוא באופן מיוחד לפי שהוא זן את הגוף וגם משמח את הלב, ולכן תיקנו לו ברכה מיוחדת כפי שתיקנו ברכה מיוחדת ללחם מחמת חשיבותו היתירה על שאר מיני המזונות.