האם מועילה הגעלה לכלי פלסטיק?

כלי ח"פ קשיח שחממתי בו בשר עוף במקרוגל וזה הגיע לדרגת חום של בישול, גם הכלי התחמם אך אינני יודע עד כמה, מה הדין? והאם ביכלל פלסטיק בולע נ"מ לעניין הגעלה?

תשובה:

שלום רב.

לענין כלי פלסטיק אין לנו מקורות קדומים בפוסקים, כיון שכלי כזה כלל לא היה מוכר בימי חז"ל. להלכה הכריעו פוסקי זמנינו להחמיר לענין בליעת איסור או לצורך הכשרה לפסח לדונו ככלי חרס שהוא בולע ואין אפשרות להכשירו על ידי הגעלה, אולם, לענין בליעת חלב או בשר כדי להופכו לפרווה הקילו שניתן להגעילו. בנוגע לחום הצלחת, אם המאכל הגיע לחום גבוה של כמעט רתיחה מסתבר שגם הצלחת נחשבת יד סולדת, שהרי אנו נוהגים להחמיר שיד סולדת כבר ב 40 מעלות. כמובן, שהגעלת כלים תתכן רק בכלי שאינו מתקלקל במים רותחים ולא בכלי חד פעמי.

מקורות:

על דין הגעלה בכלי פלסטיק, ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' סז, שו"ת חלקת יעקב ח"ב  סי' קסג, שו"ת אגרות משה  ח"ב סי' צב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כלי פלסטיק מבליע ומפליט, אבל איני לא כל כך מבין איך זה שייך? בדבר קר רק סכין בחיתוך מבליע בדבר חריף, יש סכין פלסטיק?