בגדי לבן בראש חודש

האם יש מקום שכתוב ללכת בלבן בראש חודש לא שזה קצת חג אלא מפורש התייחסות לבגדי לבן?

תשובה:

שלום רב.

אכן, יש מקורות קדומים למנהג ללבוש בגדי לבן בראש חודש.

מקורות:

בס' אור צדיקים סי' לא סעי' ב כתב שיש להחליף את הבגדים לכבוד ראש חודש, ובס'  כסא מלך על תיקוני הזוהר ג ע"ב אות נ כתב שיש ללבוש בראש חודש בגדי לבן, וכך היה מנהגו של רבי אהרון הגדול מקרלין כמובא בס' בית אהרון מנהגי האדמו"ר הזקן. על החיוב ללבוש בגד חשוב בראש חודש, ע"ע מחזיק ברכה וכף החיים סי' תיט, ובס' יסוד ושורש העבודה שער ט פרק ב.