התמחרות בדין 'גוד או איגוד'

רציתי לברר בנוגע לגוד או אגוד איך בדיוק מתנהל התהליך?

האם התובע החפץ בפרוק השותפות נדרש להציע גוד או אגוד במחיר מסוים שהוא המחיר בו התובע ייקנה את חלקו של הנתבע או ימכור לנתבע את חלקו שלו, ולנתבע הזכות לענות אם הוא מעדיף לקנות או למכור במחיר הזה ומה שיקבע הנתבע הוא התוצאה הסופית ובזה מסתיים הדיון.

או, שמא, התובע כופה על הנתבע להיכנס למכירה פומבית בין שניהם ובה התובע פותח בהצעה ראשונית ובאם הנתבע מעוניין לקנות במחיר הראשוני התובע יכול להציע לקנות במחיר גבוה יותר וכך הלאה ובסופו של דבר כל המרבה במחיר יזכה בחברה ?

תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

התובע 'גוד או איגוד' רשאי לחזור בו אף לאחר שהשני בחר מבין שתי האפשרויות. ואם כן, מסתבר שהוא יכול גם לחזור ממה שהציע 'גוד או איגוד' במחיר מסוים ולחזור ולהציע במחיר גבוה יותר.

מקורות:

עיין טור חו"מ סי' קעא ומובא גם בסמ"ע שם ס"ק מא שהתובע יכול לחזור בו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן לחזור בו מעיקר גוד או אגוד הוא יכול, אך לשנות את המחיר כתב הסמ"ע (ס"ק מא בסופו) שאינו רשאי.
    וז"ל 'ועפ"ר שם דקדקתי דדוקא מגוד לאגוד או להשאר בשותפות הוא דיכול לחזור בו אבל להעלותו בדמים לאחר גוד בסך כזה או אגוד בסך כזה אינו יכול'.
    אמנם הנתיבות שם הביא שלדעת הדרישה אחר שרוצה להישאר בשותפות יכול שוב להעלותו בדמים. והעיר על כך שזה דחוק, כי מה השיעור וכי בעינן שיעלה בדמים דווקא לאחר כדי דיבור???