שמות לבנים מהיהדות

שלום הרב רציתי לדעת אילו מבין השמות הבאים טובים לתינוק והאם יש מבין השמות הבאים שאינם טובים , תאריך לידת התינוק ב' בכסלו – הברית מחר ביום שליש:
א)אבינועם
ב)איתמר
ג)בניהו
ד)בניה
ה)בנימין
ו)ברק
ז)דוד
ח)יאיר
ט)יוסף
י)עמנואל
יא)אביחי

תשובה:

שלום רב והרבה מזל טוב

כל השמות שהזכרתם הם שמות מצויינים. צריך להבין כי שמות המופעים בתנ"ך, בפרט לאחר מתן תורה הם השמות הטובים מכולם, אלא אם כן מדובר בדמויות שליליות. (אמנם השם אביחי לא מוזכר בתנ"ך, אבל גם הוא שם חיובי).
גם בניה מוזכר בדברי הימים (א, פרק יא ,כב) ועליו נאמר: "בן איש חיל רב פעלים".
השם יוסף יש לו גם השלכה למועד לידת התינוק, בפרשת ויצא זמן לידתו של יוסף שעליו אמר יעקב עתה משנולד יוסף אוכל ללכת לקראת עשיו. ועל כך מביא רש"י את הפסוק, והיה בית יעקב אש ובית יוסף להבה ועשיו לקש.
העיקר שיהיה רוב נחת, ותזכו להכניסו בבריתו של אאע"ה בעיתו ובזמנו, ולגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים.