קידוש בבית למי ששמע בבוקר בבית הכנסת

שלום רב
בבית הכנסת שלנו עושים קידוש בסיום התפילה
מה הדין לגבי קידוש בבית
האם אני ובני משפחתי פטורים מעשיית קידוש או עלינו לערוך שוב את הקידוש?

תשובה:

שלום רב.

מי ששמע קידוש בבית הכנסת אינו חייב לעשות שוב קידוש בבית [כמובן, רק אם טעם שם מהעוגות…]. אולם, גם מי ששמע קידוש זה יכול לעשות קידוש פעם נוספת כדי להוציא ידי חובה את אלו מבני ביתו שלא שמעו בבית הכנסת. [יש נוהגים על פי הגר"א לעשות קידוש על סעודת פת בדוקא, ולדעה זו יש טעם לעשות קידוש פעם נוספת בבית, אולם אין הלכה כדעה זו].