נטילת ידים אחר יציאה מבית הכסא

שלום,

שאלותי –
1. אם רוחצים ידים אחרי יציאה משירותים ולא נוטלים,
האם כשרוצים לגעת באוכל (להכין אוכל לעצמו ולאחרים) חשוב ליטול ידים או אפשר להסתפק ברחיצה שרחץ בלבד.
2. העצה לגעת בנעלים וכד' כדי שלא יווצר ספק בקשר לברכה – לא מובנת לי, האם נטילת ידים לא צריכה להיות על ידים שהן נקיות ויבשות?

תודה

תשובה:

שלום רב.

א. מעיקר הדין לאחר היציאה מבית הכסא די ברחיצה ולא צריך נטילה. אולם, יש שהחמירו שצריך נטילה בכלי שש פעמים לסירוגין כמו בנטילה שחרית. שהואיל והם טהורות לא ניתן ליטול פעם נוספת בברהעד שיטנפם.

ב. כמובן מדובר בידים יבשות אלא

מקורות:

במגן אברהם סי' ז ס"ק א הביא בשם היכל הקדש שהואיל ויש רוח רעה בבית הכסא היוצא משם נוטל ידיו מכלי שש פעמים לסירוגין, ודחה דבריו, וכן פסק שם במשנה ברורה שאין צריך נטילה שש פעמים. וראה ס' שמע שלמה סי' א, שכשם שלא צריך שש פעמים כך לא צריך כלי.