אכילת קטניות שלא נבדקו לפני הבישול

רציתי לשאול- ראיתי שעל אריזות של הרבה מוצרים מצוין על יד הכשרות שיש לבדוק לפני השימוש אם יש תולעים, (ובחלק רשום ראוי- ירקות קפואים למשל.)
בבית הורי לא בוררים.
שאלתי היא- האם יש בעיה לאכול מהאוכל כאשר לא בררו את המוצרים, אולם כל המוצרים כשרים והירקות עלים הם של תוצרת נקיה מחרקים.והאם יש מקור שניתן להסתמך עליו ולאכול.

תשובה:

הכלל הוא כך: כל דבר שהחיוב לבודקו הוא משום שיש בו מיעוט המצוי של חרקים או תולעים אולם לרוב הוא נקי, מותר לאוכלו בדיעבד כשלא נבדק, ואם החיוב לבודקו הוא משום שלרוב מצויים בו חרקים, לא ניתן לאוכלו אם התבשל ללא בדיקה. לכן, ירקות עלים שאינם מגידול מיוחד לא ניתן לאוכלם בשום אופן אם לא עברו בדיקה מדוקדקת. אולם, ירקות מגידול מיוחד, אף על פי שלכתחילה צריך לרוחצם היטב כיון שמצויים בהם זבובונים וכיוצא בזה,נראה שבדיעבד אם לא נבדקו מותר לאוכלם. כמובן, כדאי מאוד להסביר בבית את ההנחיות של מערכת הכשרות. אני מבין שמקפידים אצלכם לקנותירקות מגידול מיוחד למרות העלות היקרה, אם כן ודאי בנקל תוכל לשכנע שיבדקו אותם כראוי לפני השימוש.

מקורות:

ספר הכשרות.