כשרות דגים

דג אנצואס
ויליפוד או וילינגר

יש הכשר או חוג חתם סופר, או הכשר מי חו"ל ובנוסף, אישור הרבנות הראשית לישראל

לספרדים יש בעיה של בישול ישראל?
האם זה הכשרים טובים או כשר בלבד

תודה

תשובה:

שלום רב.

אינני מכיר את הדג הזה. בכל מקרה שום הכשר בחו״ל לא מקפיד על בישול ישראל לפי המחבר

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הרב זריצקי שלום

    כוונתי לדג "אנשובי" (אנצואס בספרדית)
    ע"פ תשובתיכם , ששום הכשר בחו"ל לא מקפיד על בישול ישראל
    1- ואני מבין שזאת למרות אישור הרבנות הראשית לישראל ??

    אני חוזר שוב לשאלה הראשונה.
    2 – על הצד שזה לא בישול ישראל האם צריך להקפיד ע"ז בשימורים??
    3- והאם יש חילוק בפוסקים האחרונים בין שיטת הרמ"א לשו"ע ??
    4- מה דעת הרב בעצם כשרות הדג "אנשובי" לא מצד בישול ישראל ??

    תודה

  2. שום הכשר לא מקפיד על בישול ישראל לפי הספרדים. הרבנות הראשית לישראל מאשרת הרבה דברים גם ברמה נמוכה. מה ההבדל בין שימורים. למשהוא פתוח? מישהוא רצה להקל. וקולתו לא התקבלה בין פוסקי הדור.
    לשאלה מס' 3 לא הבנתי. מישהוא יכול לחלוק על הרמ״א או על השולחן ערוך? אנשובי הוא דג כשר. רק אין דג אנשובי בהכשר טוב. כי תהליך עשייתו חוקח הרבה זמן. ובתחילת העשיה מורידים לו את העור. וישנה בעיה שאי אפשר לשים משגיח כל זמן העיבוד. וישנה הלכה של בשר שנתעלם מן העין.

  3. רציתי רק להעיר שבילקוט יוסף קיצשו"ע דף תקפא כתב שספרדי שרוצה להקל לסמוך על הכשרים במלונות או מקומות ציבוריים כשהגוי שכיר אצל הישראל והישראל מדליק האש יש לו על מה לסמוך.