חלק בית יוסף

מדוע המושג חלק בית יוסף שייך רק בבהמות ולא בעופות

תשובה:

המושג חלק בית יוסף נוגע לאופן בדיקת הריאות, כאשר לא ניכר שיש בהן נקב המצביע על טריפה, יש לעיתים סירכות כמין רירית המצביע על המצאותו של נקב. בנוגע לסירכות אלו יש ויכוח בין השו"ע והרמ"א על אופן בדיקתם. המציאות הזו אינה קיימת אלא בריאות של בהמה שהן גדולות מאוד ולא בריאות עוף הניתנות לבדיקה בנקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התופעה אינה קיימת בעופות, ואין ספקות לגבי בדיקת הריאות שלהם, הכל גלוי לעין. הבדיקה היא חיצונית ולא כמו בבהמנה שהיא נעשית על ידי מישוש.