דפנות מבד

שלום לכבוד הרב שליט"א.

סוכה שהדפנות מבד עבה(לא סדין),והבד קשור היטב ע"י חוטים למוטות הסוכה.(אין לבוד)
האם הסוכה כשרה?

תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב.

הסוכה כשרה למהדרין. לא משנה ממה עשויים דפנות הסוכה, העיקר שהן עמידים. ובמקרה זה הם עומדים יפה ולכן הסוכה כשרה

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה לרב.

    מחילה מכבודו.
    לי ידוע שהדפנות צריכות להיות עשויות מדבר שעומד ברוח מצויה,והבד לא עומד ברוח מצויה.
    למרות שהבד קשור היטב למוטות הסוכה החיזוק הוא בגלל החוטים או האזיקונים.
    כיצד מסתדר הדבר?
    אם אפשר מקור לתשובת הרב.

    תודה וכל טוב.

  2. אין שום בעיה לחזק ולקשור את דפנות הסופה עם אזיקונים או חוטים. העיקר שלאחר הקשירה זה יעמוד ברוח מצויה. מהשאלה הבנתי כי לאחר הקשירה זה עומד היטב ברוח מצויה, אז מדוע שלא תהיה הסוכה כשרה?