אמירת תהילים בלילה

אדון הרב,

אשמח לדעת מהן הדינים לקריאת תהילים?
כלומר באיזה מצבים אסור לקרוא או מצבים המותרים לקריאה. באיזה מקרים כן מומלץ לקרוא (כמו על ילד שעבר ניתוח קשה או אדם קרוב אליך) ..

פשוט כמה שיותר לדעת, יותר טוב.

תודה ויום נפלא!

תשובה:

שלום רב.

אינני מכיר זמן שאסור באמירת תהילים [מלבד תשעה באב שנחלקו בו הדעות]. יש נוהגים שלא לומר תהילים בלילה עד חצות.

תהילים זה דבר נהדר שאפשר לומר בכל עת, בזמן צרה ובזמן שמחה, ובכל עת בו אנחנו רוצים להתקרב לקב"ה. פסוקי התהילים לכשנתבונן בהם מבטאים בצורה הנפלאה ביותר את התחושות האמורות ללוות את היהודי בכל מצבי החיים. נכון, שיש באמירת תהילים סגולה לקבלת התפילות, ולכן נוהגים לאומרם לזכותם של חולים וכיוצא בזה.

בהצלחה!