ציחצוח שיניים בשבת

שלום לכבוד הרב.
רציתי לשאול, האם מותר השימוש במשחת שיניים? והאם יש משחת שיניים לשבת?

תודה רבה
לאה

תשובה:

שלום רב.

אין לצחצח שיניים בשבת, הן על ידי מברשת הן שלא על ידי מברשת. אולם, מותר לשטוף את הפה במי פה נוזליים [כמובן שלא על גבי מברשת].

מקורות:

בציחצוח שיניים בשבת ישנן שתי חששות: איסור סחיטה – כאשר זיפי המברשת צפופים והמים נסחטים מביניהם. איסור ממרח – כאשר מורחים משחה מוצקה על גבי השינייים. חשש זה קיים גם כאשר לא משתמשים במברשת, כמבואר בשו"ת אגרות משה או"ח ח"א סי' קיב, וראה בהרחבה בס' שמירת שבת כהלכתה פרק יד הערה מט. כמו כן, אדם שהציחצוח גורם לו תמיד להוצאת דם עובר בזה משום איסור חובל. וע"ע ס' שמירת שבת כהלכתה שם הערה קב.