אם האיסור להלוות בלא עדים נאמר גם במקח וממכר

שלום לכבוד הרב, ברצוני לברר האם מה שאמרו חז"ל שהמלווה בלא עדים, עובר בלפני עיוור לא תתן מכשול, האם במכר ששילם קודם שקיבל הדבר גם שייך איסור זה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לא מצאתי מקור צפורש אם יש הבדל בין הלוואה למכירה ומסברא אין הבדל.

לגבי עצם הדין, עיין בשו"ע חו"מ סי' ע סעיף א. ועיין עוד בשו"ת יביע אומר חו"מ ח"ב סי' א וח"ז סי' ז ושו"ת ציץ אליעזר ח"ז סי' מז שדנו למה אין העולם נזהרים בכך בזמנינו.