נאמנות באטליז

כבוד הרב
מצאתי בשר חלק בית יוסף בהכשר בד״ץ פריז בצרפת
אבל האטליז הזה יש לו אח שגם לו יש אטליז וחנותו קרובה באותה שכונה, והוא מוכר בשר מהכשר שבד״ץ פריז גזר עליו בדין שחיטת חוץ. השאלה. האים יש חשש לקנות אצל הראשון
תודה

תשובה:

שלום רב.

נראה לי ששאלת נאמנותו של בעל האיטליז אינה קשורה לאחיו. אם בעל האיטליז הראשון הוא אדם ירא שמים ונאמן, מותר לרכוש אצלו בשר, ואם אינו ידוע ככזה או שאינך בטוח במידת מהימנותו, לא תוכל לסמוך עליו, גם אם אחיו הוא ירא שמים.

כמו כן, במקומות שאתה לא משוכנע בנאמנותו של בעל המקום כדאי לעשות אחת מהשתים: או לקנות רק בשר ארוז עם פלומבה של מערכת הכשרות שאתה סומך עליה. או לקנות במקום שמצוי בו משגיח רציני מטעם מערכת כשרות הנאמנה עליך.

בהצלחה.