לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הרהור בדברי תורה במבואות מטונפים וקודם ברכות התורה

שלום

האם מותר לשמוע מוזיקה חסידית עם מילים במקלחת עם שרותים?

האם מותר לשמוע את המוזיקה הנ"ל לפני ברכות התורה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

א. לשמוע מוזיקה מפסוקי תנ"ך נראה שאסור בחדר השירותים, שהרי אסור להרהר שם בדברי תורה, ותוך כדי שמיעת השיר אדם מהרהר במילותיו. אולם, אם השיר אינו מפסוקי תורה אלא סתם מילים של אמונה וכיוצא בזה, נראה שאין בכך כל איסור.

ב. מותר להרהר בדברי תורה לפני ברכות התורה.

מקורות:

א. ראה שו"ע או"ח סי' פה סעי' ב. על ההיתר להרהר שם בעניני אמונה והכרת שפלות האדם ותפקידו בעולם, ראה משנה ברורה שם ס"ק ה.

ב. על הרהור בדברי תורה קודם ברכות התורה, ראה שולחן ערוך או"ח סי' מז סעי' ד. אולם, בביאור הגר"א שם חולק, ולדעתו, כיון שיש מצות תלמוד תורה גם בלימוד כזה, בהכרח יש לברך קודם לכן ברכות התורה. וראה ביאור הלכה שם מש"כ בזה. לדעת השו"ע הברכה אינה נובעת מקיום מצות תלמוד תורה אלא מחשיבות הלימוד, והלימוד על ידי הרהור נעשה באופן עראי שאינו חשוב, ואינו מחייב ברכה.