אירוח אצל משפחה בחו"ל שאינה מקפידה על כשרות

שלום,אני מתארח אצל משפחה מגרמניה והייתי רוצה לדעת אם מותר לי לאכול מהסירים שהם מבשלים כאשר זה אוכל כשר? אגב איני יודע עד כמה הם מקפידים על כשרות.

תשובה:

שלום רב.

אם אינך יודע אם האוכל כשר כיצד תוכל לאכול אצלם?

גם אם המאכלים שהם מבשלים כרגע הם כשרים, אם בני המשפחה אינם מקפידים על כשרות די הצורך יתכן שהכלים טריפה והאוכל המתבשל בהם נאסר. לדעתי, לא תוכל לאכול שם אלא פירות וירקות חיים, ומאכלים מאריזה סגורה שידוע לך כשרותם.

בהצלחה.